Babeczki piaskowe z migdalami

kruche ciasteczka piaskowe z migdalami

Dzisiaj zapraszam Was na kruche ciasteczka z ciasta piaskowego z migdalami. Sa genialne! Mozna wypelnic je kremem i owocami, lub oproszyc cukrem pudrem i delektowac sie nimi bez wiekszych dodatkow🙂 Tesknilam za tym smakiem ♥ Serdecznie polecam🙂

Skladniki

(na 20 ciastek/babeczek)

  • 200 g prawdziwego masla
  • 250 g maki pszennej
  • 100 g migdalow, obranych i zmielonych
  • 1 jajko
  • 100 g cukru

Wykonanie

Maslo i make polaczyc ze soba za pomoca opuszkow palcow. Powinno powstac nam cos na ksztalt kruszonki. Nastepnie dodajemy cukier, zmielone migdaly, jajko i zagniatamy jednolite ciasto. Przekladamy je do foliowego woreczka i wkladamy do lodowki na godzine. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i napelniamy nim metalowe foremki do babeczek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175ºC  przez 10-15 min.

Gotowe babeczki pozostawiamy w foremkach do lekkiego przestudzenia, a nastepnie wyciagamy je na kratke z piekarnika, aby calkiem ostygly.

Ciateczka przechowujemy zamkniete w szczelnym pojemniku. U mnie jednak nie bylo mowy o jakimkolwiek ´´przechowywaniu´´, bo ciastka rozeszly sie w mgnieniu oka😛

babeczki piaskowe

 

Przepis dodaje do akcji :

 

normal_miCX3RMVk7koyAZ8Hn0vMPtJsLLAFAzz  Smacznego🙂normal_5uvngJ8ZOQVuNcaLHOoKqyUDYoq2UQzz

6 uwag do wpisu “Babeczki piaskowe z migdalami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s