O blogu

Blog

Poczatki..

Moja przygode z blogowaniem zaczelam na blox.pl. Tam wlasnie zrodzily sie Chochlikikuchenne, ktore z biegiem czasu i moim coraz wiekszym doswiadczeniem zarowno w swerze kulinarnej jak i blogowej.. rozwijaly sie, rosly w liczbe nowych postow, komentarzy,  wyprobowanych przeze mnie przepisow i komponowaniu wlasnych kulinarnych improwizacji (ktore sprawiaja mi najwieksza przyjemnosc i satysfakcje).

Chociaz to wlasnie na Bloxie stawialam pierwsze kroki w internetowym swiecie pysznosci, obserwowalam, podziwialam, uczylam sie na bledach, od czasu do czasu popelniajac ”kulinarne zbrodnie” niekoniecznie majac pojecie o tym co robie zle i jak to powinno smakowac, to zauwazylam ze blog nagle stanal w miejscu, a bloxowe funkcje przestaly mi wystarczac.. zeby nie powiedziec ze zaczely mnie ”ograniczac”. Dzieki pewnemu upartemu ”foodloversowi w koncu zdecydowalam sie ruszyc z miejsca i przeniesc Chochliki na WordPress‚a… Zobaczymy jak potocza sie chochlikowe losy na nowej platformie… jak ja poradze sobie z tymi wszystkimi funkcjami oferowanymi przez wordpress.com, a co najwazniejsze.. czy Wy odnajdziecie mnie tutaj i zechcecie zostac i goscic tak czesto… a moze nawet jeszcze czesciej niz na dotychczasowym blogu..?

Znajdziecie tu zarowno moje  autorskie przepisy, ktorymi mam zamiar ukoronowac ten blog, jak i te zaczerpniete z innych zrodel. Mam nadzieje, ze blog ciagle bedzie sie rozwijal i z biegiem czasu wdraze tu kilka pomyslow nad ktorymi mysle juz od dawna🙂

Pasja…

Moze wlasnie od tego powinnam zaczac moje wywody na temat bloga? – to przeciez ona  jest glownym powodem moich blogowych poczynan! A wziela sie z przeogromnej milosci do jedzenia, szczegolnie slodkosci i checi podzielenia sie nia z Wami❤

Nie powiem, ze zawsze kochalam jesc.. byly tez momenty kiedy jedzenie przybieralo postac wroga, ale kiedy znowu odkrylam radosc jaka daja kolejne kesy makaronu zatopionego w gestym sosie pomidorowym ze swieza bazylia i wiorkami parmezanu, najlepszych na swiecie pierogow ruskich mojej babci z kleksem gestej smietany.. czy domowej szarlotki na kruchym spodzie i aromatycznym wnetrzu z polskich, dorodnych jablek i cynamonu.. postanowilam, ze juz nigdy nie odstapie od tego co sprawia mi najwieksza przyjemnosc.. od cieszenia sie kazdym smakiem, zapachem, faktura i konsystencja jedzenia🙂

Tak sobie mysle, ze za sprawa tej mojej namietnej milosci do jedzenia bylam skazana na pokochanie gotowania😀 Jeszcze dluga droga przede mna.. jest tak wiele rzeczy ktorych chcialabym sie nauczyc.. sprobowac…   Wiem, ze mi sie uda! Do wszystkiego co umiem doszlam sama🙂 Nie jestem wykwalifikowana kucharka ani cukiernikiem, ale dzieki pasji rozwijam w sobie nowe poklady umiejetnosci! Blog jest moja motywacja, ktora napedza mnie do eksperymentowania i  robienia tego co kocham! Fotografowanie nie jest jeszcze (podkreslam jeszcze) moja najlepsza strona, ale staram sie z calego serca.. chociaz trudno jest oddac smak potrawy na nieruchomej, bezzapachowej fotografii…

Sens…

Jak kazdego, mnie tez czasami dopadaja gorsze dni, a wtedy zastanawiam sie czy warto jest dalej ”bawic sie” w blogowanie.. Ale wtedy przypominam sobie o tym co daje mi najwieksza radosc w prowadzeniu bloga!🙂 To Wy!!! Gracie ogromna role w moim dazeniu do spelniania sie na kulinarno-blogowym polu! Kochani.. Wasze opinie, komentarze i uwaga poswiecona temu co staram sie Wam tutaj przekazac sa istnym miodem na me serce🙂

Dziekuje, ze jestescie! :*

˜Klaudia

Jedna uwaga do wpisu “O blogu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s